Om Gastro Guiden

Smag dig gennem Vejle og omegn

Velkommen til VisitVejles Gastro Guide, som inspirerer og guider dig til de allerbedste gastro-oplevelser. Guiden er lavet ud fra en række parametre, som sikrer, at du får spitzenklasse oplevelser med fokus på autentiske steder, lokale råvarer, en fornemmelse for de lokale madtraditioner og bæredygtighed. For som vi siger: Køb Lokalt – det er Genialt Globalt.

Lige til at tage med på farten

Ved hjælp af guiden kan du skræddersy dine egne gastro-ruter. F.eks. kan du kombinere en række gastro- oplevelser med et besøg hos vores store attraktioner såsom Givskud Zoo, Kongernes Jelling, LEGOLAND, Økolariet eller overnatte på campingpladsen, hvor du selv laver maden eller vil have take away med på hotelværelset. Måske endda en mad-souvenir eller to med hjem til dine venner eller familien. Mulighederne er mange.

Med guiden kan du udforske og blive inspireret, gemme dine favoritter, planlægge dine egne ruter og dele dem med dine venner og familie. Og så kan du overføre ruten til Google Map – lige til at tage med på farten.

Nedenfor kan du lade dig inspirere af vores udvalgte ruter eller booke en guide. Husk at tjekke åbningstider og om besøget skal bookes før ankomst. Og til sidst fra alle os hos VisitVejle: Velbekomme, Bon Appetite, Guten Appetit, God Aptit, God Apetitt, Bon Appètit.

Udforsk Vejles gastronomiske univers

Når du har lavet den lækreste hjemmelavede is af den økologiske mælk fra køerne hos Engmark is, kan du høre en vikingesaga hos Café Sejd i Jelling, imens du nyder nordisk gastronomi. Du kan træde ind mellem siderne af Frk. Jensens kogebog hos Jacobsen eller prøve et helt nytænkt Michelin måltid hos Me|Mu. Mulighederne er mange. Vejle har gastronomiske oplevelser i særklasse til børnefamilien, kæresteparret og livsnyderen.

Familieturen

Hvor kommer isen fra? Dybfryseren? Dine børn kender helt sikkert svaret, når I sammen har lavet is af mælken fra køerne hos Engmark is. Når istiden er overstået, og I er sultne på mere, kan I forsvinde ind i en oldnordisk atmosfære med mytologisk gastronomi. Det sker på Café Sejd, hvor I også kan få vikingehistorier to-go med på jeres videre togt. Bagefter kan I lære om de seje vikingekonger hos Kongernes Jelling, som desuden er UNESCO verdensarv.

Den voksne pubcrawl

Frister et glas vin? Hos Anduma vinbar er der vin for alle smagsløg – og ingen snobberi. Her vejledes du kyndigt af barens vært, som også byder på nordisk tapas med danske oste og charcuteri. Få minutters gang derfra ligger ToRVEhallerne, hvor dygtige bartendere er klar til at byde på velsmagende drinks i deres Gin Bar, eller hos SMWS, hvor gyldne whiskydråber flyder. No. 14 vinbar i den autentiske Smidtske Gård byder på udsøgte tapas og vine, som matcher.

Den lækre tur

Smag årstidens råvarer og lokale specialiteter hos No Waste caféen Onkel A. Her smides intet ud, og retterne udgår i løbet af dagen efterhånden, som de bliver udsolgt, så book et bord eller kom i god tid. Deres brunch og smørrebrød er sagnomspundne og en favorit hos de lokale. Whisky hører ikke kun de skotske højlande til – Farre kan også være med. Hos Fary Lochan indgår naturen i deres destilleri, og deres whisky bliver røget med brændenælder. Book en smagstur og få en unik oplevelse. Når du alligevel er i nærheden så slå et smut forbi Aalbæk Specialiteter (Aalbæk Slagteren), hvis landsberømmede ribs får folk til at stå i kø sommeren over. Her kan du få lokalt kød fra Vejle Ådal.

Den danske tur

Vil du sætte tænderne i danske specialiteter? Dem finder du mange af hos SmagDansk. Når den lille sult skal stilles, finder du økologiske og hjemmelavede delikatesser hos Madkunst. Du kan også træde ind mellem siderne af Frk. Jensens kogebog hos Restaurant Jacobsen, hvor de klassiske danske retter som stegt flæsk og persillesovs er aftenens højdepunkt.

Vejles prisvindere

Du har formodentlig smagt tærte, men har du smagt Danmarks bedste? Den er Vanilla Chocolatier og Konditori kåret for at lave. Osteforretningerne har deres eget svar på en Michelin-stjerne, og den har Kit og hendes søde personale i Osteriet vundet. Smag selv hvorfor. Du kan også fordybe dig i gastronomien hos Michelin-restauranten Me|Mu eller hos LYST, som ligger i den verdensberømmede arkitektoniske perle Fjordenhus.

Den romantiske tur

Vil du forkæle forholdet? Hos Vanilla Chocolatier og Konditori kan I lave flødeboller eller andet godt sammen – og måske smage lidt undervejs. Derfra kan I gå op ad gågaden til Anduma Vinbar, inden turen går til Børkop Vandmølle eller til Munkebjerg Hotel og en romantisk middag i enten den gamle vandmølle eller med udsigt over bøgeskovene og fjorden på Restaurant TreeTop.

Book en guide hos Guideservice·Danmark

Hvordan vil det være at opleve Vejle med en passioneret rejsefører, der kender alle byens gode historier? At smage sig igennem Vejle på en Gastro-Byvandring eller en Food Tour? Eller at komme ud at spise hos en lokal på ‘Visit A Dane’?

Bliv fristet til mere på: guideservicedanmark.dk og søg under Vejle.